Kunde:
Power Park

Beliggenhed:
Alahärmä, Finland

Baggrund:
En af de største eventyrparker i Finland med op mod 450.000 besøgende om året. Parken består af både en forlystelsespark samt go-kartbane, ridecenter og et væld af andre aktivitetsmuligheder.

”Vi har været meget tilfredse med udførelsen af Merus Power Active Filters. Dragon Tower forårsager ikke længere strømkvalitetsproblemer og parkinstallationer kører nu optimalt.”
Mr Petri Sariola

Technical Manager, Power Park

Udfordring

Den imponerende Dragon Tower i Power Park i Finland er en forlystelse lidt ud over det sædvanlige. Med 24 sæder og en højde på 75 meter kræver det et kæmpe moment, at løfte forlystelsen op og ”slippe” den i et frit fald med en fart på op til 23 meter i sekundet.

Ligesom mange andre forlystelser rundt om i verden, drives Dragon Tower med DC-drev, der ofte forårsager problemer med strømkvaliteten i form af overharmoniske strømme og kommuteringshak. Således havde man også oplevet en række problemer med strømkvaliteten i Power Park.

På baggrund af strømkvalitetsmålinger fandt man frem til, at problemerne opstod omkring driften af Dragon Tower, hvor det viste sig, at flere forlystelser var koblet på samme kreds. Således påvirkes ikke blot dragon Tower, men også en række af parkens andre forlystelser, hvilket i værste fald kunne medføre, at der ville være komponenter der ikke virkede som planlagt.

Strømkvalitetsproblemer er ikke noget man lægger mærke til som gæst. Men for kunder som Power Park vil man opleve, at strømkvalitetsproblemer sænker udstyrets levetid og påvirker pålideligheden af dets funktion. Vælger man at gribe ind, kan man ikke alene spare penge på vedligehold, men også på elregningen – hvilket i sidste ende er med til at sikre et bedre grønt regnskab.

Det stod derfor klart for Power Park, at de måtte gøre noget for at sikre pålideligheden af Dragon Tower-forlystelsen – og af parken som helhed.

Løsning

Strømvariation giver variation i spændingsfaldet og dermed i spændingen – og det er netop, når forlystelser som Dragon Tower, forårsager strømme med høje frekvenser, at man oplever utilsigtede udsving i spændingskvaliteten. Kan man identificere de problematiske frekvensniveauer, er det muligt, at filtrere de pågældende niveauer fra – og dermed sikre en næsten ren og sinusformet strøm og spænding.

På baggrund af målinger, gennemført af tredjepart, og i tæt samarbejde med Merus Power, fik Power Park den rette løsning: Særlige lavspændingsaktive harmoniske filtre fra Merus Powers A2-serie. De aktive filtre bliver installeret parallelt med de målte belastninger og kan konfigureres til at imødekomme flere forskellige kundekrav. Takket være en moderne ”touch screen” er netop konfigurationen af human-machine-interface (HMI) utrolig enkel og det er kun nødvendigt med ganske få klik.

Installationen af de aktive harmoniske filtre resulterede i at overharmoniske strømme på helt op til 250 A blev kompenseret næsten 100%. Det betød også at spændingsspidser kunne begrænses fra 7,5% til under 1%, samt en begrænsning i hurtige ændringer i øjebliksværdier fra 600V til 200V før installationen og til fra 500V til 300V efter installationen. Dette var med til at sikre, at alle forlystelser kunne drives stabilt, ligesom en sænkning af fasestrømmen medførte et mindre tab og en øget kapacitet i kredsen.

Ved hjælp af disse tekniske forbedringer, kan Power Park dagligt spare penge på service og vedligehold, da alle systemerne nu drives ved en mere stabil spænding.

Få indblik i rapporten

Få en detaljeret præsentation af udfordringerne i Power Park, samt målinger og resultater både før og efter Amples implementering af harmoniske filtre.

Når du har indtastet dine kontaktoplysninger, sender vi et link til rapporten til din e-mail. Når du bestiller rapporten, accepterer du samtidig at komme på vores mailingsliste.

Bestil rapporten her ››

Vil du vide mere om harmoniske filtre fra Merus Power – eller står du med en reel udfordring, der skal løses? Så kontakt Christina Brædder.

Telefon: 30 88 66 99
Mail: info@ample.dk

Om Merus Power

Merus Power designer og producerer en bred vifte af pålidelige strømkvalitetsløsninger i Finland som leveres over hele verden. Kunderne befinder sig inden for forskellige industrier, kommercielle bygninger, vedvarende energi og infrastruktursegmenter, og fælles for dem alle er, at de har gavn af forbedret strømkvalitet i form af energieffektivitet, operationel excellence og overholdelse af tekniske forskrifter.